SAW - "Puzzle mortal"


Astazi am avut ocazia sa termin de urmarit intreaga serie SAW, incheiata cu partea a V a, lansata chiar anul trecut. In urmatoarele randuri o sa imi exprim opinia despre fiecare parte:

SAW
Filmul incepe bine si continua in aceeasi nota cu un final senzational, la care chiar nu ma asteptam avand in vedere desfasurarea filmului. In toaleta fiind inchisi detectivul particular, Adam si doctorul Gordon care se ocupase de cazul lui Jigsaw la spital, care pana la urma a scapat, nu acelasi noroc l-a avut si Adam, care a ramas inchis.

SAW II
A doua parte o continua perfect pe prima, insa inca de la inceput a fost putin previzibila implicarea Amandei, care mai tarziu avea sa se afle ca e "protejata" lui Jigsaw. Politistul Eric si-a cautat fiul, insa a cazut in capcana lui Jigsaw si astfel a ajuns ca el sa fie inchis in toaleta in care mai fusesera inchisi Adam si doctorul care s-a ocupat de cazul lui Jigsaw. Finalul a fost bun, care prevedea si o parte a III a.

SAW III
In aceasta parte avem ocazia sa vedem incercarea de salvare a lui Jigsaw, moartea Amandei si moartea lui Jigsaw. Filmul incepe cu rapirea unei doctore, Lynn si a unui tata insetat de razbunare, Jeff. Mai apoi s-a aflat ca cei doi erau chiar sot si sotie. Lynn a fost fortata de Amanda sa il salveze pe Jigsaw, iar "operatia" a avut succes, cu toate ca Lynn avea la gat o centura plina cu explozibil care avea sa explodeze in caz ca Jigsaw murea. Finalul a fost putin ciudat, pentru ca Jigsaw i-a cerut iertare lui Jeff, sotul lui Lynn care fusese implicat intr-un puzzle in care trebuia sa il ierte pe cel care i-a omorat baiatul. Jeff l-a iertat dar exact in momentul urmator i-a taiat gatul cu un flex, acest lucru facand ca centura de la gatul lui Lynn sa explodeze. Inainte de asta, a murit si Amanda, fiind impuscata tot de Jeff. Daca nu stiam ca exista si o parte a IV a, as fi spus ca aceasta a fost ultima. Mi-a placut cum toate intamplarile s-au legat la sfarsit.

SAW IV
Seria a continuat, cu toate ca Jigsaw murise. Urmatoarea tinta a lui Jigsaw a fost ofiterul Rigg, prieten cu Eric si ceilalti care mai murisera. In scena intra si doi agenti speciali de la FBI, care investigheaza moartea detectivului Kerry. Cei doi agenti, Strahm si Perez si-au dat seama ca Amanda nu avea cum sa o omoare pe Kerry, iar astfel au ajuns la concluzia ca Jigsaw mai avea inca un complice in afara de Amanda. Detectivul Hoffman a fost singurul care s-a ocupat de "Cazul Jigsaw", ramas in viata. Finalul este putin tras de par din cauza ca ofiterul Rigg a incercat sa ii salveze pe detectivul Eric, care il stim din a doua parte si pe detectivul Hoffman, insa a esuat si astfel, detectivul Eric a murit, iar la final ne dam seama si cine este al doilea complice al lui Jigsaw, nimeni altul decat detectivul Hoffman, singurul ramas in viata.

SAW V
In a cincea parte a francizei SAW, Hoffman este singura persoana in viata care poate sa continue mostenirea lasata de Jigsaw. Dar cand secretul lui este amenintat, Hoffman trebuie sa ii elimine pe toti cei care ii stau in cale. La final nimeni nu il suspecta pe Hoffman, iar principalul suspect era chiar agentul special de la FBI, Strahm care nu avea nicio vina, ba chiar mai mult, incerca sa il prinda pe Hoffman si sa ii dovedeasca vinovatia. Finalul este mult tras de par, cu Hoffman scapand de Strahm, ultimul fiind zdrobit de ziduri.

SAW VI
Aceasta parte va fi lansata in toamna acestui an, mai exact in luna octombrie, la fel ca si celelalte parti, intr-o zi de vineri la ora 00:00. Se spune ca in aceasta parte va reaparea Doctorul Gordon, care a mai aparut si in prima parte a seriei. Din pacate aceasta pare a fi ultima a seriei si din cauza sloganului cu care este promovat filmul, si anume... "Game Over".

  • Note:
SAW - 10
SAW II - 8.50
SAW III - 9
SAW IV - 7
SAW V - 7.50

0 comentarii: